Whirlpool HSCX 80420 sušička prádla – recenze

Whirlpool HSCX 80420 je kondenzační typ sušičky s technologií tepelného čerpadla. Kapacita prádla je 8 kg, třída účinnosti sušení je A. Oba parametry jsou podle nás potěšující, neboť najednou se dá vysušit nejen celá várka vypraného prádla, ale bude po sušení vhodné na uložení rovnou do skříně. Díky technologii 6. smysl si spotřebič sám nastaví parametry sušení podle úrovně vlhkosti náplně.

Publikované: 03.03.2021
Aktualizované: 26.05.2022
Whirlpool HSCX 80420

Whirlpool HSCX 80420

Kondenzační sušička Whirlpool překvapí třídou účinnosti sušení i 6. smyslem.

Whirlpool HSCX 80420 je kondenzační typ sušičky s technologií tepelného čerpadla. Kapacita prádla je 8 kg, třída účinnosti sušení je A. Oba parametry jsou podle nás potěšující, neboť najednou se dá vysušit nejen celá várka vypraného prádla, ale bude po sušení vhodné na uložení rovnou do skříně. Díky technologii 6. smysl si spotřebič sám nastaví parametry sušení podle úrovně vlhkosti náplně.

Snadný průchod vzduchu skrz vlákna oblečení zajišťuje systém WaveMotion, jde o asymetrický pohyb bubnu, díky kterému se prádlo suší rovnoměrněji. Buben s provětrávacími žebry nadnáší jemné prádlo, při sušení tak nedochází k jeho poškození. Sušička se může pochlubit 3D technologií sušení. Svou energetickou náročností splňuje spotřebič limity pro třídu A++, přibližná roční spotřeba je 235,5 kWh.

Na výběr je více programů, referenční trvá 129 minut, což je více méně standard. Celkově je k dispozici 10 základních programů (např. bavlna, smíchané prádlo, pavlečení, vlna či jemné prádlo). Příjemně nás překvapila možnost nastavení času programů, ale také osvěžení prádla párou. Nechybí odložený start, dětská pojistka, indikace plného zásobníku vody ani ukazatel zanesení filtru. Směr otevírání dvířek se dá měnit, otevírání je plynulé a bezproblémové. Trochu nás zarazila potřeba častějšího čištění dvířek, nejde však o výrazný nedostatek.

Na ovládání spotřebiče slouží dotykový displej s funkcí Eco monitor. Po výběru funkce se na displeji automaticky objeví energetická spotřeba pro daný cyklus. Při plném zatížení je hladina hluku v normálu (65 dB), ani vibrace nejsou díky motoru SenseInverter zvlášť obtěžující.

Menším mínusem je také manuální údržba sušičky – týká se to kondenzační nádoby i filtru. Ten je třeba pravidelně čistit, protože bývá zanesený. Objem kondenzačního zásobníku je 5 l, proto není potřebné jeho vylévání po každém sušení. 

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Vyšší kapacita až 8 kg
Kvalita sušení
Intuitivní ovládání

Negatíva

Spotřebič musíte čistit manuálně
Od renomované značky jsme čekali víc programů a funkcí

Typ: kondenzační s tepelným čerpadlem ● Maximální náplň: 8 kg ● Počet programů: 10 ● Třída účinnosti sušení: A ● Energetická třída: A++ ● Spotřeba energie za rok: 235,5 kWh ● Hlučnost: 65 dB ● Rozměry: 84,2 x 59,6 x 65,9 cm (V x Š x H)


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnocení:
(79.2%)