Udírny Klarstein

Domácí udírny Klarstein – recenze, zkušenosti, cena

Pokud je řeč o uzení, většina z nás si okamžitě představí uzené klobásy, kolena, slaninu nebo krkovičku. Uzené pochoutky možná nepatří mezi ty nejzdravější, ale díky své specifické, aromatizované kouřové chuti jsou velmi oblíbené. Zároveň můžete udit i jiné než jen „zabijačkové speciality“ – losos, tofu, sýry, zeleninu nebo jiné potraviny. Velmi populární jsou dnes elektrické udírny s topnými tělesy, které umožňují udit potraviny kdykoli a kdekoli. Velmi pozitivní reference mají v tomto segmentu zahradní a domácí udírny Klarstein, které jsme se rozhodli vybrat do svého srovnání. Připravili jsme pro vás recenze udíren a jejich hodnocení.

Publikované: 19.07.2022
Aktualizované: 04.04.2024

Jakou domácí udírnu značky Klarstein koupit?

Při výběru je důležité znát rozdíly mezi jednotlivými způsoby uzení. Udit totiž můžete teplým, horkým nebo studeným kouřem. Využívat se mohou různé typy paliva – dřevěné brikety, pelety, štěpka, piliny či různé typy granulátů. V každém případě může být efekt uzení odlišný. V neposlední řadě musíte zvažovat i to, kde chcete mít udírnu umístěnou. Roli mohou hrát také rozměry. Pokud se vám nechce se těmito parametry příliš zabývat, podívejte se na náš výběr udíren Klarstein a zaručeně si vyberete to, co vám nejvíce vyhovuje.

Víťaz testu
Klarstein Flintstone Steel

Klarstein Flintstone Steel

Elektrická udírna, výkon 2 500 W, studené, teplé i horké uzení, integrovaný teploměr i termostat, tři háky a rošty na uzení.

Zobrazit více info

Výkonná a prostorná elektrická udírna s teploměrem a termostatem pro regulaci teploty od 50 do 300 °C. Topné těleso má příkon 1 600 W a k uzení se využívá dřevěná štěpka s libovolným aroma. Zařízení je přenosné. Disponuje také větracími klapkami. Konstrukce je z nerezové oceli a působí velmi robustně. Vnitřní prostor je vybaven třemi rošty i třemi závěsnými háky. Nechybí odkapávací miska na tuk. Dvoustěnné dveře jsou za účelem dokonalého těsnění vybavené magnetem. Domácí udírna váží jen 13,5 kg.

Obsah článku:

Hodnocené parametry

Naše hodnocení vychází z nabídky daného výrobce a průzkumu trhu, který trval více než 20 hodin. Na základě předem stanovených parametrů jsme si stanovili, které udírny značky Klarstein tato kritéria splňují. V úvahu jsme brali také zkušenosti a názory zákazníků. Domácí udírny jsou dnes velmi oblíbené a víme, co spotřebitele před koupí zajímá nejvíce.

V první řadě jsme hodnotili to, jakým způsobem se v udírně proces uzení provádí. S tím souvisí nejdůležitější faktor kvality, efektivita uzení. A tudíž to, jaký je konečný výsledek tohoto procesu. Rozhodujícím kritériem výběru by mělo být to, které materiály jsou použity. Dominovat by měla nerezová ocel, pozinkovaný plech, případně smaltovaná ocel. Roli hraje také tloušťka kovových profilů, což ovlivňuje odolnost a životnost. Rovněž zvažte, kolik potravin chcete udit a jak velká by udírna měla být. U elektrických udíren, které se nachází v našem výběru, si všímejte také toho, jak funguje obsluha a jak je potřeba o zařízení pečovat. Jedná se o poměrně specifickou kategorii a poměr ceny a kvality hraje významnou roli.

Metoda a účinnost uzení
Materiály a kvalita zpracování
Velikost a rozměry (kapacita)
Ovládání a obsluha
Náročnost údržby
Design

V tomto srovnání jsme se soustředili právě na modely domácích udíren Klarstein. Tento výrobce má v daném segmentu několik zajímavých modelů, které spotřebitele zajímají. Elektrické či plynové udírny využívají specifické principy uzení. Oproti klasickým udírnám na dřevo, kde je nutné regulovat rychlost hoření dřeva a přikládat dřevo, vám u elektrických udíren řada těchto starostí odpadá, dokonce až tak, že celý proces může být automatizovaný.

Proč důvěřovat našemu testu?

Náš test je založen na detailním a objektivním srovnání vybraných spotřebičů. Precizní analýzou a průzkumem trhu za pomoci stanovení přísných kritérií vybíráme ty nejlepší produkty a šetříme vám tak spoustu času, který byste jinak strávili hodinami hledání informací na internetu.

Záleží nám na tom, abychom vám přinesli všechny podstatné informace o jednotlivých produktech na jednom místě a pomohli vám vybrat to nejlepší, co je na trhu k dispozici. Sledujeme prodejnost jednotlivých modelů a jejich reálné hodnocení ostatními zákazníky.

Nepropagujeme žádnou značku ani žádného prodejce. Soustředíme se na objektivní a důvěryhodné hodnocení na základě osobních zkušeností, ale také analyzujeme zahraniční testy a reference zákazníků či odborníků, kteří měli možnost konkrétní produkt reálně otestovat.

Recenze udíren Klarstein

Domácí udírny, které se nacházejí v našem srovnání, jsme neporovnávali navzájem, protože jde o různé typy udíren od stejného výrobce. Zaměřili jsme se proto na jednotlivé modely a jejich parametry. Naše recenze jsou nezaujaté. Díky vysoké míře objektivity uvádíme jednotlivé výhody a nevýhody produktů a na základě parametrů a zkušeností zákazníků detailně charakterizujeme jejich vlastnosti. Věříme, že vám naše recenze udíren Klarstein pomohou a vy si tak budete moci vychutnávat oblíbené uzené pokrmy.

Víťaz testu

Klarstein Flintstone Steel

Elektrická udírna, výkon 2 500 W, studené, teplé i horké uzení, integrovaný teploměr i termostat, tři háky a rošty na uzení.

Prohlédnout nejlepší nabídku


Recenzia

Flintstone Steel je elektrická udírna s výkonným topným tělesem. Udírna disponuje třemi rošty a také třemi háky na uzení. Německý výrobce Klarstein využil moderní technologie včetně integrovaného teploměru. Teplotu lze snadno nastavovat otočným termostatem.

Výkon topného tělesa udírny je 1 600 W. Nachází se přímo pod nerezovou miskou na dřevěnou štěpku. Dřevěná štěpka se sype do nerezové misky, která se umisťuje do spodní části nad topné těleso. Tlením štěpky se vytváří požadovaný kouř, který zajišťuje proces uzení. Štěpku lze doplňovat v průběhu procesu uzení. Za účelem regulace teploty nechybí ani větrací otvory s klapkami. Teplotu tak můžete efektivně regulovat i tímto způsobem.

Mimo jiné k tomu slouží především termostat, na kterém lze nastavit teplotu uzení od 50 až do 300 °C (Hybrid Smoke System). Předepsanou teplotu kouře pro studené uzení tak nelze zcela přesně nastavit. Domácí udírna disponuje praktickým zavíráním dveří s magnetem. Dveře tak skvěle doléhají. Vypínač se nachází na zadní straně udírny. Miska na štěpku je odnímatelná, lze ji proto vytáhnout a štěpku nasypat venku. Rukojeti jsou tepelně izolované. Ryby a maso můžete udit i na hácích nebo můžete suroviny pokládat na tři rošty, které jsou součástí balení. Ve spodní části se také nachází odkapávací miska na tuk.

Přenosná udírna disponuje praktickým držadlem z horní strany. Přestože je konstrukce masivní a dveře mají dokonce dvojitou stěnu, je udírna z ušlechtilé oceli poměrně lehká – 13,5 kg. Manipulace s ní tudíž není problematická. Vnitřní prostor je velmi štědrý. Tři pochromované rošty o rozměrech 40 × 25 cm jednoduše rozložíte do tří pater a naskládáte suroviny. Háky můžete použít k zavěšení ryb či klobás. Klarstein Flintstone Steel můžete díky maximální teplotě až 300 °C používat i jako pec k uzení. Součástí dodávky je také držák roštů k jejich snadnému vyjímání. Návod k použití v českém jazyce je nutné si stáhnout. Udírna je totiž dodávána pouze s cizojazyčným návodem.

Domácí udírna Klarstein Flintstone Steel rozhodně patří k udírnám, které splní i požadavky náročnějších zákazníků, kteří preferují elektrické udírny bez automatizovaného procesu. Ovládání je maximálně jednoduché a efekt uzení je naprosto autentický. Je potřeba používat kvalitní dřevěnou štěpku ovocných dřevin, případně lze aplikovat aroma a štěpku míchat. Konstrukce udírny je velmi robustní a působí odolně. Únik kouře je minimalizován díky dvoustěnným dveřím, ale také kvalitnímu zpracování.

Elektrická udírna má teploměr, termostat a výkonné topné těleso. Udírna je vhodná k uzení ryb, masa jakéhokoli druhu, sýrů, tofu i zeleniny. Zákazníky těší i přítomnost příslušenství, tři háky, tři rošty a miska na tuk i na štěpku, tudíž není potřeba toto příslušenství dokupovat. Jedinou nevýhodou je, že minimální teplota termostatu činí 50 °C, takže efektu pomalého, studeného uzení je obtížnější dosáhnout. Kromě velmi moderně působící a přirozené barvy nerezové oceli je k dispozici také Klarstein Flintstone v černé barvě.

Pozitíva

Robustní konstrukce
Dostatečně prostorná
Horké, teplé i studené uzení

Negatíva

Minimální teplota kouře 50 °C

Typ: elektrická udírna ● Metoda uzení: studená, teplá, horká ● Výkon topného tělesa: 2 500 W ● Materiál konstrukce: ušlechtilá ocel ● Integrovaný teploměr: ano ● Termostat: ano ● Hmotnost: 13,5 kg ● Rozměry: 50 × 74 × 35 cm (Š × V × H) ● Hák na uzení: ano (3)

Proč si koupit udírnu značky Klarstein?

Segment domácích a zahradních udíren se rok od roku rozrůstá a výrobce domácích udíren Klarstein patří mezi zástupce, kteří se chtějí ke spotřebiteli přiblížit. Udírny Klarstein disponují inovativními prvky, kvalitou zpracování, odolností a nepochybně zaujmou i specifickým designem. Ve svém portfoliu mají přenosné udírny, ale také větší modely, kterým můžete vyčlenit stálé místo na terase. I díky udírnám Klarstein je tento způsob přípravy či konzervování surovin dostupný každému.

Domácí udírna s termostatem

Elektrické udírny značky Klarstein jsou vybavené různými moderními prvky. Jedním z nich je například termostat, kterým dokážete regulovat teplotu uzení. Specifickou technologií je například horké a studené uzení různých surovin, což je také zásluhou efektivní regulace teploty. Jedná se o technologii Hybrid Smoke System. U mnoha modelů je samozřejmostí integrovaný teploměr, který vám přesně ukáže aktuální teplotu. K regulaci teploty slouží také vzduchové klapky. Ve větších udírnách není problémem udit na závěsných hácích nebo výsuvných poličkách. Teplo by nevznikalo ani bez výkonné elektrické topné spirály, která se stará o ohřev dřevěné štěpky s aroma. V nabídce jsou také udírny na studený kouř nebo domácí udírny na plyn.

Speciálním konceptem jsou například grily s udírnou. K těmto modelům patří i domácí udírna Klarstein Pasadena. Pokud budete udit spíše příležitostně, miniudírna Klarstein Gourmet Barrel pro vás bude to pravé. V nabídce výrobce však naleznete většinou přenosné udírny, které můžete přepravit z domu na chatu či naopak (v případě potřeby).

Nerezové udírny s vysokou odolností konstrukce

Domácí udírny Klarstein si zakládají na kvalitě provedení. V portfoliu výrobce nejčastěji naleznete kvalitní nerezové udírny z ušlechtilé oceli. Vždy mějte na paměti, že vzhledem k tomu, že udírna produkuje kouř, je důležité, aby byla umístěna ve venkovním prostředí – terasa, krb, přístřešek. Proto výrobce dbá na to, aby byla konstrukce schopna odolat částečně i vlivům počasí.

Nerezová udírna

Pokud se nejedná o nerezovou ocel, důležité je, aby byla chráněna antikorozní úpravou – zinek nebo chrom. Klarstein má ve své nabídce domácí udírny se silnými stěnami, které jsou velmi odolné. Zároveň dobře snášejí i dlouhotrvající teplo vznikající při uzení. Konstrukce je díky kvalitním materiálům robustnější a stabilnější.

Udírna na ryby, klobásy i zeleninu – design dokáže přesvědčit

Uzení potravin je velmi oblíbené. Přestože v minulosti šlo primárně o uzení klobás, slaniny nebo jiných druhů masa, dnes je tomu jinak. Elektrické udírny jsou dostupnější a umožňují spotřebitelům udit cokoli. Nemusí tak nutně jít o zabijačkové speciality, na závěsných hácích můžete udit ryby nebo kuřecí či hovězí maso. Na nerezových poličkách můžete udit tofu, sýry nebo zeleninu. Teplotu si dokážete pohodlně regulovat a můžete tak přesně stanovit dobu přípravy. Uzení v klasických udírnách na dřevo proto už není jedinou možností, domácí udírny Klarstein jsou toho důkazem.

Udírna a cena

Přestože by se při pohledu na cenu některých modelů mohlo jevit, že jde o vyšší cenovou třídu, faktem je, že cena je přímo úměrná kvalitě, což potvrzuje i spokojenost tuzemských i zahraničních spotřebitelů. Udírny Klarstein se pohybují v cenovém pásmu od 4 000 do 8 500 Kč. Počítat však můžete s vysokou kvalitou zpracování, odolností a také praktickými prvky či jednoduchým ovládáním. Spokojenost panuje i s efektivitou uzení, která je tím nejdůležitějším ukazatelem.

Otázky a odpovědi – FAQ

Zajímá vás něco ohledně udíren Klarstein? Chtěli byste vědět něco více o konkrétních modelech? Chybí vám nějaké informace? Neváhejte a napište nám, rádi vám poradíme s výběrem a odpovíme na vaše otázky. Budeme rádi, pokud se s námi a ostatními spotřebiteli podělíte o své zkušenosti a názory v souvislosti s výběrem domácí udírny. Právě jim můžete svými radami při výběru hodně pomoci.

Jedná se o časově náročný proces uzení. Teplota kouře se drží na úrovni 20 °C, maximálně 25 °C. Tímto procesem se dosahuje velmi dlouhé trvanlivosti masných výrobků. Celý proces podle druhu masa a jeho množství trvá 3 dny a více (u klobás i více než týden), někdy dokonce déle. Velmi často se tomuto procesu podrobují suché salámy nebo „tvrdší“ klobásy. Tyto masné výrobky není následně nutné skladovat v ledničce. Můžete je například zavěsit na tmavé místo, např. do spíže. Při skladování je nutné zajistit, aby byl vzduch větraný.

Klasika je jen jedna a standardní domácí dřevěné nebo plechové udírny, kde proces uzení probíhá tradičním spalováním dřeva a stoupáním kouře vzhůru, jsou jedinečné. Odborník a skutečný „fajnšmekr“ pozná, jak byla daná potravina uzena. Avšak elektrické udírny se kvalitou dokážou staré klasice vyrovnat, protože ačkoli je technologie jiná, princip uzení nezměníte, ten je stejný. Ve většině případů elektrické udírny spalují dřevěné brikety, piliny, granuláty, štěpku nebo pelety, které jsou vyrobeny z různých druhů dřeva. Kouř rovněž stoupá vzhůru a potraviny uzavřené v udírně jsou vystaveny procesu uzení teplým, horkým nebo studeným kouřem. Regulace je mnohem jednodušší. U těch nejlepších dokážete dokonce nastavit teplotu a dobu uzení – jedná se o automatické udírny. Velmi nápomocný je právě termostat a další prvky. Záleží tak na preferenci. Udírnu si lze postavit i svépomocí.

Odmyslíme-li si proces přípravy klobás na uzení, následně si můžete vybrat, zda chcete udit studeným, teplým, nebo horkým kouřem. Hlavní rozdíly jsou v trvání a teplotě, které by mělo být v udicí komoře dosaženo. K uzení vepřových klobás je ideální používat dřevo, resp. brikety, pelety, štěpku z ovocných dřevin – jabloň, hruška nebo dub či javor jsou velmi dobrou volbou. U zvěřiny je vhodný i vlašský ořech. Tyto dřeviny lze použít i u hovězího masa. Proces studeného uzení začíná na teplotě 30 až 40 °C, je třeba počkat, dokud povrch klobás viditelně nevyschne. Následně teplotu snížíte a držíte na úrovni 25 °C a klobásy můžete udit až po dobu 7 až 14 dní. Při uzení teplým kouřem se teplota pohybuje kolem 60 °C. Kouř proniká do potravin rychleji a doba uzení by měla být kolem 6 až 12 hodin. Při horkém vzduchu jsou klobásy uzené a mírně tepelně upravované, protože teplota kouře dosahuje až 100 °C. Kouř je tehdy velmi hustý, silně aromatizuje a dodává uzeninám typickou kouřovou chuť. Doba uzení by neměla tehdy překročit tři hodiny.

Tofu z obchodu, které je potřené tekutým kouřem, rozhodně není uzené. V udírně si můžete klasické uzené tofu připravit autenticky a originálně. Tofu před uzením dobře namarinujte a nasolte, následně jej nechte stéct a teprve poté vložte do udírny. Teplota by neměla překročit 30 °C. Jedná se o takříkajíc studené uzení, které by mělo probíhat alespoň několik hodin – 3 až 4. Barva by měla být zlatavá až hnědá. Po douzení tofu zabalte do fólie a nechte odležet v ledničce.

Lacná kvalita

Klarstein Gourmet Barrel

Elektrická udírna, výkon 1 100 W, teplé uzení, bez integrovaného teploměru a termostatu.

Prohlédnout nejlepší nabídku


Recenzia

Miniudírna ideální k příležitostnému uzení během rodinné grilovačky nebo oslavy s kamarády. Elektrická udírna Klarstein Gourmet Barrel nabízí teplé uzení pokrmů a surovin na dřevěné štěpce. Ovládání je jednoduché a údržba nenáročná.

Pokud uzení není něčím, co plánujete dělat ve velkém a pravidelně, a chcete zkusit vyudit pstruha, lososa nebo nějakou tu zeleninu či maso na oslavu s kamarády a rodinou nebo pro vlastní spotřebu, pak má tato miniudírna smysl. Jedná se o kompaktní elektrickou miniudírnu s topným tělesem o výkonu 1 100 W. K uzení je vhodné používat dřevěnou štěpku s aroma. Nerezová miska na dřevěnou štěpku je přímo nad topným tělesem a pomalým tlením produkuje kouř. Odkapávací miska zase zachycuje šťávy a tuk. Gourmet Barrel udí a vaří současně. Díky intenzivnímu teplu se pokrm i tepelně upraví. Zařízení nedisponuje žádnou speciální regulací výkonu ani teploty. Během uzení je udírenská komora zcela uzavřená. Rošt na uzení má rozměry 24 × 40 cm. Rozhodně nejde o profesionální uzení, avšak pro chuť pokrmů je takovéto uzení dostatečné.

Miniudírna má tvar válce a je vyrobena z kvalitní nerezové oceli. Snadno se čistí a udržuje. Za účelem manipulace máte k dispozici horní rukojeť s dřevěným úchopem, který je dobře izolovaný. Totéž platí i o boční rukojeti, kterou otevíráte otvor udírny. Rošt je jednoduše výsuvný. Zpracování není co vytknout, a pokud nejsou pro spotřebitele menší rozměry problémem, pak tato miniudírna dokáže splnit svůj účel. Velká očekávání však určitě nemějte.

Jde o poměrně netradiční design udírny, který nemusí vyhovovat každému, ale kvalitou zpracování rozhodně potěší. Ušlechtilá ocel a lesklé provedení zaujmou. Rukojeti jsou tepelně izolované. Přenosná udírna váží pouze 5,2 kg. Vnitřní rozměry jsou velmi malé, proto nemějte přehnaná očekávání. Klarstein Gourmet Barrel však pokrmy dokáže i tepelně upravovat, a bez misky na dřevěnou štěpku tak může fungovat jako gril. O plnohodnotném uzení však nemůže být úplně řeč. K tomu si raději vyberte větší udírny, jako je například model Klarstein Pasadena, který má také funkci grilu.

Pozitíva

Kvalitní konstrukce
Rychlý ohřev
Kompaktnost

Negatíva

Nejde o plnohodnotné uzení
Nemožnost regulace teploty

Typ: elektrická udírna ● Metoda uzení: teplá ● Výkon topného tělesa: 1 100 W ● Materiál konstrukce: ušlechtilá ocel ● Integrovaný teploměr: ne ● Termostat: ne ● Hmotnost: 5,2 kg ● Rozměry: 29 × 45 × 66 cm (Š × V × H) ● Hák na uzení: ne

Dobré recenzie

Klarstein Pasadena

Plynová udírna s grilem, výkon 1 600 W, teplé a horké uzení, integrovaný teploměr, chybí hák na uzení.

Prohlédnout nejlepší nabídku


Recenzia

Vybraný model je multifunkčním zařízením, neboť umožňuje pokrmy nejen udit, můžete využít i jeho funkce grilování či dušení. Jde o plynový gril s udírnou. Tento koncept je velmi praktický především pro lidi, kteří mají rádi spojení grilování a uzení zároveň. U zákazníků je tento model velmi oblíbený.

Plynový gril s udírnou Klarstein Pasadena využívá k produkci tepla láhev se stlačeným plynem. Tepelný výkon je až 2,5 kW a maximální teplota dosahuje hodnoty 180 °C. Regulace je možná díky otočnému regulátoru. Přesnou teplotu však nelze nastavit. Integrován je teploměr. Velkou výhodou jsou přední dvířka se zabudovaným čirým termosklem, díky němuž tak můžete pohodlně sledovat, jak proces grilování, uzení či dušení probíhá. Dvoustěnné dveře jsou z oceli. V horní části zařízení se nachází také otvor s klapkou, kterým můžete regulovat únik kouře a současně i teplotu.

Přímo nad plynový hořák lze umístit nerezovou misku s dřevěnou štěpkou nebo granulátem s aroma a proces uzení funguje tak jako ve standardních plynových či elektrických udírnách. Rošt lze polohovat až v pěti výškových úrovních. Grilovací rošty ze smaltované oceli jsou dodávány čtyři. Nechybí ani odkapávací miska na tuk nebo vodu, a to v případě, že byste chtěli dusit zeleninu či jiné pokrmy.

Velkým benefitem modelu Klarstein Pasadena jsou jeho rozměry. Domácí udírna s grilem je velmi prostorná a na rošty lze uložit opravdu velké množství potravin a grilovat/dusit/udit velké množství pokrmů. Navzdory štědrému prostoru nepovažujeme udírnu za velkou. Stále jde o přenosné zařízení, které je vybaveno i rukojeťmi. Boční rukojeti jsou ocelové, proto se na ně přenáší větší míra tepla. Rukojeť na dvířkách je dobře izolovaná. Celá konstrukce je ocelová s antikorozní úpravou. Hmotnost udírny je 30 kg.

Gril s udírnou je dodáván s plynovou hadicí i tlakovým ventilem, láhev tak stačí jednoduše připojit a můžete začít grilovat či udit. Součástí dodávky však nejsou háky na uzení, které jsou ideální na ryby, ale rozhodně ne nutné. Zařízení disponuje piezo zapalováním, což obsluhu rovněž velmi usnadňuje.

Z nabídky výrobce jde o velmi zajímavý koncept, který kombinuje několik funkcí, přičemž zákazníci prohlašují, že kromě uzení lze v tomto zařízení i vařit. Teplotu sice nemůžete úplně regulovat, avšak maximální teplota činí 180 °C, tu využijete právě při grilování pokrmů. Při uzení je třeba zjistit si správnou míru. Uzení je však stejně efektivní. Tomu, komu nevadí „plynové palivo“, bude tato udírna připadat velmi praktická a využitelná.

Za menší nevýhodu lze považovat potřebu údržby čelního skla, které časem chytá kouřový efekt, proto je nutné jej pravidelně čistit. Daný model výrazně zaujme svojí robustní konstrukcí a designem. Na první pohled může udírna Klarstein připomínat vertikální krb a na terase může působit velmi esteticky.

Pozitíva

Umožňuje uzení, grilování i dušení
Velmi povedený design
Kvalitní zpracování

Negatíva

Potřeba údržby čelního skla
Přesná regulace teploty není možná

Typ: plynová udírna + gril ● Metoda uzení: teplá, horká ● Výkon topného tělesa: 1 600 W ● Materiál konstrukce: ocel ● Integrovaný teploměr: ano ● Termostat: ne ● Hmotnost: 30 kg ● Rozměry: 58 × 108 × 53,5 cm (Š × V × H) ● Hák na uzení: ne

Testované produkty

Ďalšie články z kategórie Udírny

Vaše hodnocení:
(90.4%)