Extol Premium 8831321 detektor kovů – recenze

Detektor kovů od společnosti Extol slouží k lokalizaci kovů (železných a neželezných), elektrických vedení pod proudem, ale také dřevěných konstrukcí. Bonusem v případě tohoto modelu je schopnost rozeznat, zda se jedná o kov magnetický, resp. železný (železo, nikl, kobalt), nebo nemagnetický (měď, zinek, hliník), nastane-li situace, že je třeba rozlišit měděné vodiče od nosných ocelových konstrukcí, což se stává často v panelácích. Při detekci se na displeji zobrazí přibližná hloubka nalezeného kovu. To ovšem neplatí v případě elektrických kabelů a dřeva.

Publikované: 15.12.2022
Aktualizované: 02.06.2023
Obsah článku:

Extol Premium 8831321

Detektor kovů s hloubkou detekce 100 mm, automatická kalibrace, podsvícený displej, akustické a světelné upozornění, dokáže vyhledat dřevo, železné kovy, neželezné kovy, elektrické vedení pod napětím.

Prohlédnout nejlepší nabídku

Výjimečné detekční schopnosti

Maximální pracovní rozsah přístroje je stejný jako u modelů Bosch GMS 100 M Professional a UNI-T UT387LM, a to 100 mm, kde dokáže identifikovat železné kovy. Neželezné kovy lokalizuje v hloubce 80 mm, vodiče pod napětím do 50 mm a dřevo jen do hloubky 20 mm. Detektor kovů dokáže lokalizovat nejen elektrické vedení, ale také rozvody plynu a vody ve stěnách, stropech a podlahách. Výjimečností je schopnost detekce elektrických rozvodů na základě napětí ve skrytých rozvodech, nikoli prostřednictvím kovu, ze kterého jsou zhotoveny. Funkce zoom je největším pomocníkem při dosažení přesné lokalizace objektu.

Extol Premium 8831321 recenze

Nedocenitelná funkce digitální váhy

Jako všechny ostatní recenzované modely kromě Bosch GMS 100 M Professional i tento detektor kovů umí vyhledat dřevěný materiál ve formě různých konstrukcí či trámů skrytých za stěnou, pod podlahou nebo ve stropě. Kromě toho však disponuje i nadstandardní funkcí digitální vodováhy, což je umožněno díky schopnosti zobrazení vlastní polohy pomocí souřadnic ± x/y°. Přístroj stačí položit na předmět, přičemž následně se zobrazí odchylka detektoru od vodorovné roviny.

Zkušenosti s Extol Premium 8831321

Kromě přesnosti digitální vodováhy ±0,5° je velkou výhodou šetření 9-voltové baterie pomocí funkce automatického vypnutí po 4 minutách nečinnosti. V balení si vyjma baterii najdete nylonové pouzdro na ochranu detektoru kovů před nečistotami a jinými vnějšími faktory. Může se však stát, že přístroj hlásí na určitém místě i to, co tam reálně není, nebo naopak nevidí a neupozorňuje na materiál, který se ve skutečnosti v dané lokaci nachází. To však může být zapříčiněno špatnou kalibrací detektoru.

Recenze a zkušenosti s detektorem kovů Extol Premium 8831321
Zdroj: Heureka.cz

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Vyhledává dost hluboce
Slušný poměr cena/výkon
Poměrně přesný

Negatíva

Ne vždy měří přesně
Kabely pod napětím hledá obtížněji

Maximální hloubka detekce: 100 mm ● Automatická kalibrace: ano ● Materiály, které umí vyhledat: dřevo, železné kovy, neželezné kovy, elektrické vedení pod napětím ● Napájení: baterie 9 V ● Signalizace: akustická + světelná ● Podsvícení displeje: ano ● Automatické vypnutí: ano/4 minuty ● Další funkce: digitální vodováha, zoom pro přesnou lokalizaci ● Pouzdro: ano / nylonové pouzdro ● Hmotnost: 146 g ● Rozměry: 197,5 x 80 x 23 mm

Fotogaléria


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnocení:
(83.4%)