G21 Tower 6390489 elektrický lapač hmyzu – recenze

Český výrobce G21 na trhu boduje i s technologicky propracovaným elektrickým lapačem hmyzu s UV lampou a speciálním sacím mechanismem, který hmyz eliminuje a usmrtí. Designové provedení je velmi povedené. Přestože jde o dražší model, disponuje vysokým výkonem a obrovským dosahem.

Publikované: 24.02.2022
Aktualizované: 17.05.2022
Obsah článku:

G21 Tower 6390489

Elektrický UV lapač hmyzu se sáním pokryje prostor o rozloze do 300 m2, disponuje výkonem 40 W a odolností IPX4.

Prohlédnout nejlepší nabídku

Na rozdíl od většiny elektrických lapačů G21 Tower využívá specifickou technologii chytání hmyzu. Základ je rovněž tvořený výkonnou UV-A lampou ve tvaru trubice s výkonným reflektorem, který záření směřuje do okolí. Vzhledem k tomu, že má lapač hmyzu tvar lucerny, má kruhový záběr, a to v dosahu až 300 m2. Specifikem je však sací technologie, kterou zařízení disponuje. Létající hmyz vnikne do těla přístroje díky ultrafialovému záření a následně je vtažen sacím větrákem do sběrné nádoby, kde uhyne. Nádobu lze jednoduše vyprázdnit. Chod je velmi tichý a samotná likvidace neprobíhá za pomoci elektrického výboje. Příkon zařízení je vyšší – 40 W.

Design a kvalita provedení

Tvar lucerny je určený primárně k zavěšení, problémem však není ani umístění na rovné ploše. Spodní část je tvořena transparentní nádobou na zachycený hmyz a má rovný povrch, takže může být umístěný i nastojato. Výška lapače hmyzu činí téměř 60 cm, nejde tudíž o žádné malé zařízení. Celková hmotnost je 3,7 kg. Je vhodný do interiéru, ale především ven na terasy, balkony, zahrady či do altánků. Použity jsou kvalitní materiály a rovněž disponuje zvýšenou odolností konstrukce – IPX4.

G21 Tower 6390489 recenze

Zkušenosti s G21 Tower 6390489

Kromě vyšší ceny nelze hledat žádná jiná negativa. Kvalita provedení je nadstandardní. Výkon a samotný sací mechanismus jsou nejsilnějšími stránkami zařízení. Velmi potěšující je i fakt, že konstrukce disponuje zvýšenou odolností IPX4 proti stříkající vodě. Z pohledu spotřebitelů je nejvíce vyzdvihován samotný účinek lapače hmyzu. Projev je tichý a bez použití jakýchkoli chemikálií. Létající hmyz je nalákán za pomoci UV-A ultrafialového světla. Efektivitou může konkurovat i nejlepším modelům, jako je G21 GT-40. Vyšší spotřeba (40 W) by neměla odradit, a pokud máte s létajícím hmyzem opravdu problém, jde o opravdu účinné, a navíc i estetické řešení. Elektrický lapač hmyzu se sáním je vhodný do exteriérů i interiérů.

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Unikátní sací technologie
Výkon
Účinnost a velký dosah

Negatíva

Vyšší cena

Typ: elektrický UV lapač hmyzu se sáním ● Maximální výkon: 40 W ● Pokrytý prostor: 300 m2 ● Odolnost: IPX4 ● Hmotnost: 3,7 kg

Fotogaléria


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnocení:
(80.4%)