ETA Lenny 2166 90000 topinkovač – recenze

Elegantně a výjimečně tvarovaný topinkovač ETA patří do nižší cenové hladiny, což se mírně odráží i na výkonu a kvalitě pečení topinek. Od takových spotřebičů není třeba očekávat žádné zázraky a nadměrné výkony, protože koneckonců primárně slouží k rychlé přípravě křupavého pečiva, a to i takový levný topinkovač dokáže naplnit.

Publikované: 28.04.2023
Aktualizované: 12.06.2023
Obsah článku:

ETA Lenny 2166 90000

Příkon 800 W, 2 otvory, regulace teploty v 7 stupních, ozmrazování, opětovný ohřev, automatické vysunutí topinky, tlačítko STOP.

Prohlédnout nejlepší nabídku

Zastaralé ovládání a nižší příkon

Nerezový topinkovač ETA je klasicky vybaven dvěma otvory na topinky a disponuje stejným příkonem jako model Bosch TAT7407, a to 800 wattů se 7 stupni regulace teploty. Nejde právě o velmi závratné číslo, ale na každodenní propečení topinek si spotřebitel vystačí i s takovou výkonnostní úrovní. Na rozdíl od jiných topinkovačů z našeho testu, které mají otočný regulátor teploty (Bosch TAT7407Philips HD 2516/90 či Sencor STS 2607BK), nebo naopak posuvný (KitchenAid Artisan 5KMT2204), topinkovač ETA jako kdyby trochu zastal tomu, že je jeho regulátor otočný, jeho ovládání je zároveň spojeno s nastavováním ostatních funkcí, jako je rozmrazování či ohřev. Čili jeden ovladač nastavuje různé funkce.

ETA Lenny 2166 90000 recenze

Zkušenosti s ETA Lenny 2166 90000

Přestože jde o levnější model, topinkovač ETA potvrzuje kvality populární značky kuchyňských spotřebičů s dlouhověkou tradicí. Ani nízký příkon nezabrání tomu, aby spotřebitelé tento topinkovač považovali za špičkový výrobek, přičemž tomuto názoru nenahrává jen pěkný a minimalistický design pasující do jakkoli laděné kuchyně, ale i držák na ohřev většího pečiva či snadná údržba díky dostupné misce na drobky. Pozor je třeba si dávat na nerovnoměrnost propečení topinek. Hlavně v souvislosti s klasickými rozdíly v první a druhé várce. To znamená, že mnohdy dochází k dobrému propečení prvních topinek, avšak druhý pár na stejném stupni opékání již nabývá známek spálení. Má to na svědomí hlavně nekvalitní mechanismus ohřevu samotného spotřebiče, resp. chybějící systém předehřátí topinkovače.

Recenze a zkušenosti s toustovačem ETA Lenny 2166 90000
Zdroj: Heureka.cz

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Špičkový výrobek
Příjemný a minimalistický design
Dobře skladovatelný

Negatíva

Nerovnoměrné propečení jednotlivých várek topinek

Počet otvorů: 2 ● Příkon: 800 W ● Počet stupňů regulace teploty: 7 ● Materiál: nerezová ocel ● Barevné provedení: černé ● Zásuvka na drobky: ano ● Nástavec na větší pečivo: ano ● Funkce: rozmrazování, opětovný ohřev, automatické vysunutí topinky, tlačítko STOP ● Délka kabelu: neuvedena ● Hmotnost: 1,38 kg

Fotogaléria


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnocení:
(81.6%)