Xavax 110732 odvápňovač kávovaru – recenze

Tekutý odvápňovač kávovaru Xavax je speciálně vyvinut pro odstraňování vodního kamene z vysoce kvalitních kávovarů a presso přístrojů všech značek. Více spotřebitelů potěší láhev s víkem bránícím náhodnému přístupu dětí k chemickému přípravku.

Publikované: 29.05.2023
Aktualizované: 23.10.2023
Obsah článku:

Xavax 110732

Tekutý odvápňovač kávovaru, objem 500 ml, pro 5 cyklů odvápňování, univerzální odvápňovač, vhodný pro všechny vysoce kvalitní kávovary a presso přístroje všech značek.

Prohlédnout nejlepší nabídku

Prostředek lze použít i při horkém odvápňování při tlaku 15 barů. Tak lze ještě účinněji odstranit větší nánosy vodního kamene. Poškození tlakem při pěnění během horkého odvápnění zabraňuje speciální složení odvápňovače.

Xavax 110732 recenze

Antikorozní ochrana se speciálními složkami na bázi fosforu

Co se týče složení, tekutý roztok pro odvápňování kávovarů z dílny Xavax obsahuje speciální přísady, které brání vzniku koroze, přičemž chrání i plastové části spotřebiče. Jmenovitě je to kyselina fosforečná, kyselina amidosírová a malé procento fosfátů. Odvápňovač kávovaru Xavax v tekuté formě disponuje objemem 500 mililitrů, čímž se shoduje s více produkty z našeho testu, avšak z hlediska ceny je Xavax levnější než DeLonghi EcoDecalk DLSC500 a Nivona NIRK 703, ale dražší než cenový trhák Filter Logic CFL-695. Přípravek se také vyznačuje bezpachovou recepturou, což se vztahuje i na odvápňovače Philips CA6700/22 a Scanpart DC0157. I v tomto případě je však třeba upozornit na nutnost propláchnutí kávovaru po ukončení odvápňovacího cyklu.

Zkušenosti s Xavax 110732

Vzhledem k poměru množství přípravku obsaženého v balení a pořizovací ceny, je tento odvápňovač kávovaru právem považován za výhodný. Svými dobrými čistícími schopnostmi, jednoduchou obsluhou a bezproblémovým použitím patří mezi kvalitnější odvápňovače, přičemž velkou výhodou je fakt, že neobsahuje žádný výrazný pach, který by zůstával přítomný ve spotřebiči po ukončení odvápňovacího cyklu. Odvápňovač kávovaru Xavax si za výbornou cenu plní svoji funkci, a proto patří rozhodně mezi produkty, které stojí za úvahu v případě, že hledáte ten správný odvápňovač kávovaru.

Recenze a zkušenosti s odvápňovačem kávovaru Xavax 110732
Zdroj: Heureka.cz

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Dlouhodobá spokojenost
Dobré čistící schopnosti
Levnější než značkové odvápňovače kávovaru

Negatíva

Žádné

Forma provedení: tekutý roztok ● Objem: 500 ml ● Počet cyklů odvápňování: 5 ● Složení: kyselina fosforečná, kyselina amidosírová, 5 % fosfátů ● Kompatibilita s kávovary: pro všechny vysoce kvalitní kávovary a presso přístroje všech značek ● Univerzálnost: ano

Fotogaléria


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnocení:
(81.2%)