Tefal FW501815 horkovzdušná fritéza – recenze

Fritéza, která dokáže uspokojit i náročnější uživatele. Kapacita 11 litrů dovoluje připravovat až tři různé pokrmy současně. Potěší automatické programy, časovač a bohaté příslušenství v základním balení. Výhodou je jednoduché ovládání či prodloužená, 15letá záruka. Za minusy považujeme vyšší pořizovací cenu či velmi slabý návod v balení.

Publikované: 29.06.2022
Aktualizované: 31.08.2023
Obsah článku:

Tefal FW501815

11litrový fritovací koš, příkon 2 050 W, nastavení teploty od 45 °C do 200 °C, časovač, 8 přednastavených režimů.

Prohlédnout nejlepší nabídku

Výhody produktu

Výrobce se snažil co nejvíce usnadnit přípravu různých pokrmů, a to s použitím minimálního množství tuku. Po našem testu můžeme potvrdit, že se mu to povedlo. Fritéza má dostatečný výkon 2 050 W a skvělou kapacitu až 11 litrů. Ocení ji proto i větší rodiny. Najednou lze připravovat až tři různé pokrmy. Na své si tedy přijde každý.

Oceňujeme smart funkce, protože fritéza disponuje 8 automatickými programy. Z nich lze jednoduše vybrat ten, který se zrovna nejvíce hodí. Kromě toho je zde 9 automatických funkcí a časovač, který lze nastavit na 60 minut. V režimu sušení je časovač dostupný dokonce až na 24 hodin.

Tefal FW 501815 recenze

S fritézou se velmi dobře pracuje a díky sadě mřížek jsme měli možnost připravit si tři rozdílné pokrmy současně. Vyzdvihujeme úsporný chod i nenáročnou údržbu díky tomu, že jednotlivé díly lze vložit do myčky nádobí. Teplotní rozsah této fritézy je od 45 do 200 °C.

Produkt se nedal zahanbit ani co se týče doplňků. V balení jsme našli dvě mřížky, fritovací koš, odkapávací tác, rošt na kuře, mřížku s rukojetí a grilovací podstavec s odnímatelnou rukojetí. Za zmínku stojí digitální LCD displej či průhledné víko, přes které jsme mohli jídlo kdykoli vizuálně zkontrolovat. Plusem je i 15letá prodloužená záruka.

Nevýhody produktu

S fritézou se nám pracovalo velmi dobře, ale ocenili bychom, kdyby je přívodový kabel o něco delší. Manuál v balení byl velmi stručný, nezkušeným uživatelům to může zpočátku způsobovat menší problémy. Škoda, že výrobce nepřibalil žádné recepty, jsou dostupné pouze online a dostali jsme se k nim po naskenování QR kódu. Mnohé části fritézy lze mýt v myčce na nádobí, ale rošty se musí mýt ručně, jejich mytí je proto o něco náročnější. S výsledky fritézy jsme však byli spokojeni. Někoho může od nákupu odradit vyšší pořizovací cena.

Horkovzdušná fritéza Tefal FW 501815

Parametry

Výkon2 050 W
Kapacita6 porcí
Ovládánídigitální
Počet programů8
Regulace teplotyano
Teplotaod 45 do 200 °C
Časovačano
Displejano
Fritovací koš11 l
Nepřilnavá vrstvaano
Mytí v myčce nádobíano
Rozměry32 x 37 x 31 cm

Zkušenosti s Tefal FW501815

Spotřebitelé ocenili na fritéze rychlost přípravy jídla, šetření času a energie, úsporu místa i možnost přípravy více pokrmů najednou. Vyzdvihli jednoduché ovládání a široké možnosti využití od pečení toastů, zapékání rohlíků až po pečení masa, zeleniny, hranolků nebo zahřívání již připravených jídel. Za plusy označili také snadnou údržbu, tichý chod, neobtěžující zvukovou signalizaci či recepty v aplikaci.

Recenze a zkušenosti s horkovzdušnou fritézou Tefal FW 501815
Zdroj: Heureka.cz

Překáželo jim, že fritéza je dostupná pouze v černé barvě a že ruční mytí roštů je náročnější. Kritika se snesla i na napájecí kabel, který je podle některých spotřebitelů příliš krátký. Minus si přístroj vysloužil za fakt, že recepty jsou dostupné jen v mobilní aplikaci a někomu překáželo také vysouvání odkapávací misky. Za nevýhody označili málo podrobný návod a méně výrazné piktogramy.

Recenze a zkušenosti s horkovzdušnou fritézou Tefal FW 501815 na Mall
Zdroj: Mall.cz

Alternativy

Tefal FW 501815 nabízí velkorysou kapacitu 11 litrů a umožňuje připravit až tři pokrmy současně. Dobrou kapacitu (9 litrů) nabízí například. Klarstein VitAir neboli Tristar FR-6964 s deseti litry. Minusem fritézy Tefal je nedostatečný návod v balení, ale to je problémem více fritéz. Slušný výkon i kapacitu nabízí například Tesla AirCook Q60 XL.

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Velká kapacita – až 11 litrů
Přednastavené automatické programy
Bohaté příslušenství v balení
Možnost přípravy tří jídel současně
24hodinový časovač v režimu sušení
Prodloužená, 15letá záruka

Negatíva

Vyšší pořizovací cena
Nedostatečný návod v balení

Výkon: 2 050 W ● Časovač: ano ● Počet programů: 8 ● Fritovací koš: 11 l ● Teplota: 45–200 °C

Fotogaléria


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnocení:
(75.8%)