Vitavia Uranus 11500 polykarbonátový skleník – recenze

Prostorný skleník britského výrobce Brett Martin je vhodný pro zahrádkáře, kteří mají vyšší nároky ohledně prostoru. Konstrukce umožňuje variabilní zasklení 3mm čirým kaleným sklem nebo 4mm či 6mm polykarbonátovými panely. Celá konstrukce je z eloxovaného hliníku, s výjimkou základny, která je z pozinkované oceli.

Publikované: 19.07.2022
Aktualizované: 04.04.2024
Obsah článku:

Vitavia Uranus 11500

Polykarbonátový skleník se sedlovou střechou a hliníkovou konstrukcí, plocha 11,44 m2, střešní větrací okno.

Prohlédnout nejlepší nabídku

Kvalitní upevnění prosklení

Polykarbonátové či skleněné profily jsou do hliníkové konstrukce upevňovány ocelovými sponami, díky kterým jsou stabilně na svém místě. Polykarbonátové profily jsou tlusté 4 mm. Jedná se o dvoustěnný polykarbonát, který je jednostranně ošetřen i proti UV záření, díky čemuž je prodloužena jeho životnost. Za příplatek je možné nechat si dodat až 6 mm silné panely. Na prosklení poskytuje výrobce záruku v délce trvání 10 let. Všechny panely jsou předem nařezané a precizně zabalené. Kvalitní profily z eloxovaného hliníku jsou tlusté 1,2 mm, což je oproti konkurenci rovněž výhoda a znak kvalitního zpracování. Na konstrukci je záruka až 15 let.

Kotvení je možné za pomoci betonového základu a ukotvení za pomoci kotvicích patek. Konstrukce je dodávána se střešním oknem s manuálním otevíráním. Dokoupit lze automatický otvírák a další praktické příslušenství.

Prostorný skleník pro pravé zahrádkáře

Díky svým rozměrům je skleník velmi prostorný. Celkový výměra plochy pro výsadbu je až 11,44 m2. Skleník je široký 2,57 m a dlouhý až 4,45 m. Krčit se v něm nebudou muset ani vyšší postavy, protože díky sedlové střeše je výška hřebene až 2,57 m. Boční stěny jsou vysoké 151 cm. Z praktického hlediska se nám velice líbí smýšlení výrobce, který v rámci konstrukce dodává posuvné dvoukřídlé dveře. Není proto nutné instalovat panty, ale v balení naleznete kolejnici, po níž lze dveře posouvat. Dveře skleníku Uranus jsou vysoké 191 cm a široké 122 cm.

Vitavia Garden Uranus 11500 recenze

Vzhledem k rozměrům je třeba počítat s náročnější montáží. Ta trvá déle a ideální je, jsou-li na ni minimálně dva. Chválíme však precizní balení a fakt, že polykarbonátové díly jsou nařezané a připravené k osazení.

Zkušenosti s Vitavia Uranus 11500

Z hlediska recenzí a zkušeností zákazníků převládají jen pozitivní názory. Především je třeba počítat s tím, že jde o nákladnější investici, a to nejen na základě rozměrů, ale také z hlediska kvality zpracování. Profily konstrukce jsou tlusté, což je zárukou vysoké stability. Samotné polykarbonátové profily nejsou – vzhledem ke 4mm tloušťce – tak náchylné k poškození. Pozitivně spotřebitelé hodnotí i návod. Náročnost stavby je o něco větší. Líbí se nám posuvné dveře skleníku a jeho celkové rozměry. Součástí je střešní okno. Dokoupit lze spoustu příslušenství. Pokud by vám přece jen stačila poloviční výměra, doporučujeme skleník Palram Multiline 6 x 12, který má rovněž kvalitní, 4mm dvoustěnné polykarbonátové panely.

Recenze a zkušenosti s polykarbonátovým skleníkem Vitavia Uranus 11500
Zdroj: Heureka.cz

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Prostornost skleníku
Odolná konstrukce a zasklení
Posuvné dveře

Negatíva

Vyšší pořizovací cena
Náročnější montáž

Tvar: skleník se sedlovou střechou ● Materiál konstrukce: hliník – 1,2 mm + pozinkovaná ocel ● Materiál zasklení: polykarbonát – 4/6 mm ● Plocha: 11,44 m2 ● Šířka: 2,57 m ● Délka: 4,45 m ● Výška: 2,46 m ● Hmotnost: 104,5 kg ● Větrání: střešní okno

Fotogaléria


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnocení:
(81%)

Komentáre
Jura 09.Feb.2023

Verze s PC a upevnění na sponky je nedostačující. Při silném větru desky vibrují a vyletí. Musel jsem vše upravit, takže byla nutná dodatečná investice. Návod mi přišel příliš stručný.

Odpovedať