ETA Supersonic 1231 90000 tyčový vysavač – recenze

Jednoduchý tyčový vysavač, který lze používat i jako ruční. Potěší bohatým příslušenstvím v základním balení a integrovanými LED světly na hubici. Uživatele potěší nízká hmotnost i snadná manipulace. Zklamáním je průměrná výdrž baterie, nepraktický držák na zeď i malá nádoba na prach, která má objem pouze 0,45 litru. Sací výkon je průměrný a vysavač se hodí na rychlý a průběžný úklid. Cena je přijatelná.

Publikované: 27.09.2022
Aktualizované: 02.02.2023
Obsah článku:

ETA Supersonic 1231 90000

Tyčový vysavač s 21,6V Li-Ion akumulátorem, objem nádoby 0,45 litru, HEPA filtr, doba provozu 40 min.

Prohlédnout nejlepší nabídku

Výhody produktu

Oceňujeme variabilitu používání tohoto vysavače. Tyčová verze s rotačním turbokartáčem se hodí k čištění větších ploch. Odnímatelná ruční jednotka se zase hodí na těžko dostupná místa. Využili jsme ji i při vysávání auta. Nechybí rozličné příslušenství, které lze použít například pro vysávání pavučin nebo údržbu čalounění. Vyzdvihujeme velký úhel sklonu, díky kterému lze snadno dostat i pod vyvýšený nábytek.

ETA Supersonic 1231 90000 recenze

Jako plus vnímáme integrované LED diody, které umí osvětlit tmavší místa a kouty. Při úklidu jsme měli k dispozici dvě úrovně sacího výkonu. Při obou úrovních je vysavač tichý. Manipuluje se s ním pohodlně, protože má ergonomickou rukojeť a nízkou hmotnost. Navíc disponuje spínačem nepřetržitého provozu.

Uvnitř je kvalitní HEPA filtr a díky bezsáčkovému provedení je údržba opravdu jednoduchá. Nádobu na prach stačí vyprázdnit, případně otřít vlhkým hadříkem a opět je připravena k dalšímu úklidu. V balení jsme našli štěrbinovou hubici, rotační turbokartáč, který se hodí na koberce, jemný kartáček na prach a pavučiny i polštářkovou hubici, která je ideální na čalounění. Příslušenství je bohaté a stydět by se za něj nemuseli ani dražší modely.

Nevýhody produktu

Zklamala nás výdrž baterie, přestože výrobce uvádí, že vysavač by měl vydržet 40 minut, v praxi to bylo o něco méně. Minusem je i malá nádoba na prach, ta má objem jen 0,45 litru. Z tyčových vysavačů, které jsme měli možnost testovat, má právě tento nejmenší objem. Výrobce dodává k produktu také plastový držák na zeď, do kterého lze vysavač odložit. Tento držák se nám zdá nepraktický a méně kvalitně zpracovaný. Lepší je vysavač někde opřít. Sací výkon také není nejlepší, ale ani nejhorší. Pro běžnou údržbu postačí.

ETA Supersonic 1231 90000 příslušenství

Parametry

Typ vysavačetyčový
Hmotnost2,2 kg
Hlučnost79 dB
FiltrHEPA
Objem nádoby0,45 l
Vysávánísuché
Provedeníbezsáčkové
Napájeníakumulátorové
Doba nabíjení4 hodin
Akumulátor21,6 V Li-Ion
Doba provozu40 minut

Zkušenosti s ETA Supersonic 1231 90000

Vysavač se těší oblibě, uživatelé ocenili nízkou hmotnost, zabudované světlo, super filtry i dobrou cenu. Líbí se jim tichý chod, pěkný design, ohebný kloub a také možnost učinit z něj ruční vysavač. Překáží jim slabší výkon. Spotřebitelé uvedli, že na hladkém povrchu je nutno přejít vícekrát za sebou jedno místo. Kritika padla i na malou nádobu na prach a ti, kteří vysavač používají déle, uvedli, že po roce se rapidně snížil výkon a zvedla se hlučnost. Minus dostal také za držák na zeď, který je podle mnohých nepraktický. Jako plus vnímanou jednoduché ovládání i čištění.

Recenze a zkušenosti s tyčovým vysavačem ETA Supersonic 1231 90000
Zdroj: Heureka.cz

Recenze a zkušenosti s tyčovým vysavačem ETA Supersonic 1231 90000
Zdroj: Alza.cz

Alternativy

Vysavač ETA Supersonic 1231 90000 má nízkou hmotnost a snadno se s ním manipuluje. Výrobce k němu dává nepraktický držák a mínusem je i malá nádoba na prach. Ještě menší nádobu má Makita DCL182Z, nicméně tento přístroj je levnější. Pokud hledáte vysavač, který není nutné tak často vysypat, doporučujeme například Xiaomi Mi G10. Tento produkt má navíc 12cyklonovou filtraci a integrovaný barevný displej. Vhodnou alternativou může být i Klarstein Clean Butler 4G. Vysavač má nádobu o objemu 0,8 litru, což je mezi tyčovými modely velmi slušné. Poohlédnout se můžete i po jiných produktech ETA, za zmínku stojí například ETA Moneto 3449 90000, případně ETA Moneto Aqua Plus 4449 90010, který je vhodný pro suché i mokré vysávání.

Záverečné zhodnotenie

Pozitíva

Nízká hmotnost a snadná manipulace
Integrovaná LED světla
Dostatek příslušenství v balení
Možnost využít jej jako ruční vysavač

Negatíva

Malá nádoba na prach (0,45 l)
Průměrná výdrž baterie
Nepraktický držák na zeď

Typ vysavače: tyčový ● Hlučnost: 79 dB ● Filtr: HEPA ● Objem nádoby: 0,45 litru ● Akumulátor: 21,6V Li-Ion ● Doba provozu: 40 minut ● Hmotnost: 2,2 kg

Fotogaléria


Testované produkty

Prečítajte si

Hodnocení:
(80.8%)